DERMAPEN-Microneedling

Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Dermapen andvänder sig av 12 sterila engångsnålar som gör 1300 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion. När Dermapen flyttas över huden stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna  ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämne och fukt. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar. Hudens struktur förbättras och föryngras, både vad gäller det översta hudlagret och djupare ner i dermis.

Till skillnad från traditionella microneedling rollers, kan man reglera nåldjupet efter vilket område och djup man vill nå. Detta gör Dermapen till en mycket säker och effektiv behandlingsform. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan det justerbara nåldjupet tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov. Dermapen är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga och svåråtkomliga  områden såsom runt ögonen, på läpparna och näsan.

Din behandlare kommer att bedöma din hud och behandlingsområdet för att därefter rekommendera en behandlingsplan som passar dig. Hur många behandlingar som behövs är beroende på genetisk anlag , hudålder och hudens utgångsläge.

Behandlingen

Oftast behövs en behandlingskur om 3-6 behandlingar ( fler vid mer omfattande problem/skada) med 2-8 veckors intervall. Behandlingstiden är 30-60 minuter, beroende på hur stort område som ska behandlas.

För bästa resultat rekommenderar vi att använda effektiva hudvårdspreparat , såsom Vitamin Aeller C , för att bygga upp och stärka huden ( speciellt för tunna och ömtåliga hudområden.) Fortsätt att använda dessa rekommenderade lösningar även efter behandlingarna för att bibehålla behandlingsresultatet.

Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 4-6 behandlingar (utförda med 2-8 veckors mellanrum). Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar, och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Behandlingsresultatet beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt.

Efter behandlingen

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som bevis på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Mängder av tillväxtfaktorer har frigjorts, som bidrar till nybildning av kollagen, en föryngring av huden, samt en förbättring av hudstrukturen. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. De eventuella  reaktionerna som du kan uppleva  ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad.

Kontakta din behandlare omedelbart om din hud får en kraftigare reaktion.!!!

Viktigt med hygien och egenvård!

Eftersom dermapen behandlingen skapar temporära microkanaler och microblödningar i huden , är det ytters viktigt att tänka på hygien och korrekt hudvård efter behandlingen. Därför rekommenderas du :

 • Undviker att ta på det behandlade området de första timmarna.
 • Undviker att duscha/bada det behandlade området samma dag som du har behandlats.
 • Byter till rent örngott.
 • Använder rena handdukar och baddar det behandlade området torrt de första dagarna.
 • Inte använder makeup de första 24 timmarna.
 • Följer din behandlares rekommendationer vad angår hudvårdsprodukter och vad gäller din hudvårdsrutin.

 

Undvik följande aktiviteter i 48 timmar(2dygn) efter din dermapenbehandling:

 • Direkt UVexponering (sol ellersolarium). Använd alltid solskydd när du vistas i solen.
 • Hård fysisk träning.
 • Swimmingpool/Klorvatten eller bad i havet.
 • Andra hudvårdsbehandlingar, inklusive Fillers och Botox.
 • Vaxning eller rakning.
 • Brun -utan -sol.
 • Tatuering.

Använd inte produkter med AHA, BHA eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid eller alkohol minst en vecka efter din Dermapen behandling

Pris för behandlingen:

Dermapen Ansikte 1795:-

Dermapen Ansikte & Hals  2195:-

Dermapen Kurpris Ansikte & Hals /minst 3 beh.  1995:-st

Uber Pro /Serum i kombination med Dermapen  +500:-

Välkommen in för konsultation!